diumenge, 26 de juny del 2011

SEPARACIÓ GOVERN-ESGLÉSIA A IBI


La junta de municipal va acordar de forma oficial que els portaveus de l'Ajuntament no participaran en les processons, únicament ho faran a la processó de Festes de Moros i Cristians.
Sorprenetment, tots els grups aprovaren aquesta reforma per unanimitat argumentant que l'Estat és aconfessional.

Aquesta decisió a indignat a les comunitats i col·lectius catòlics del poble que demanen que es rectifique aquesta mesura argumentant que no entenen perquè s'ha produït. 
Declaren que "es el único pueblo en el que pasan estas cosas, es que es una vergüenza" i "los católicos somos votantes, igual que los demás".

Declaracions dels portaveus dels diferents partits eixits a Ibi:
- Maite Parra (PP) va preferir no fer declaracions i va explicar que va ser una decisió que van prendre en junta de portaveus intentant evitar la polèmica
- Antonio Martos (PSPV) es basà en que la Constitució explica de forma clara el caràcter aconfessional de l'Estat, i que altres persones de diferents confesions podrien sentirse ofeses
- José Vicente Verdú (EU) diu no entendre perquè està decisió està alçant tanta polèmica
- Nicolas Martínez (ADIi) diu que el regidor que vullga assistir a aquestos actes que ho faja a titul personal i no representant a l'Ajuntament.
- Juan Valls (CDL) diu estar d'acord amb una decisió unànime. Diu que el que a la reunió intenraren era separar l'església del poder polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada