dimarts, 19 de juliol del 2011

ESCOLA VALENCIANA PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ PER L'ENSENYAMENT EN CATALÀ

La manifestació serà a la tardor
Escola Valenciana ha assenyalat que molts regidors populars s'oposen al decret que deroga la línia en català

Escola Valenciana ha anunciat que convocarà una gran manifestació contra el decret de la conselleria d'educació del País Valencià que elimina les línies en català i proposa una única línea plurilingüe. Aquesta decisió del govern valencià suposaria l'eliminació de l'opció educativa de 230.000 famílies. Escola Valenciana ha assenyalat que aquesta nova protesta pretén mantenir l'èxit de les mobilitzacions de juny, que han aconseguit que el decret encara no s'hagi aprovat, tal i com pretén fer-ho el nou conseller d'educació, José Císcar.

Durant les tradicionals jornades d'estiu que organitza Escola Valenciana, l'associació explicarà els detalls del seu full de ruta per al proper curs escolar. 
L'entitat vol arribar a acords amb Císcar, 'sempre que es respecti el dret a estudiar en valencià de les 230.000 famílies que matriculen els seus fills anualment a les línies en valencià'. L'objectiu principal és la retirada del decret contra el valencià presentat per Font de Mora i assumit per Císcar. Escola Valenciana ha assenyalat que molts responsables locals i regidors populars també s'oposen al decret.


A més l'entitat facilità la documentació necesaria per que Centres Educatius i Ajuntaments pugen adherir-se a la campanya 'Sí al Valencià', que intenta derogar el decret que eliminarà les linies en valencià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada