dijous, 18 d’agost del 2011

VISITA DEL PAPA


Com ja sabeu (i si no ho sabieu quasi mijor) hui venia a Espanya, a Madrit concretament, la màxima autoritat de la religió catòlica: el papa Ratzinger.
Aquesta religió és una de les empreses que més diners, bens i terres tenen a tot el mon occidental. A la volta aquest home també és la màxima autoritat del seu Estat, el Vaticà. A la volta el Vaticà és un dels paradisos fiscals (forat legal de diners no declarats) més gran que el nostre mon coneix.


Fins ara tot és tolerable (encara que no és massa ètic que la fe vaja lligada al capital, però be...), fins ara tot és estable i no pareix que tinga que haver cap crítica. Doncs sí, la crítica comença quan se sap que la visita a Espanya d'aquest cap d'Estat costarà un dineral de diners públics a l'hora que quasi tots els serveis públics i part dels privats estaran a la disposició de tota aquesta festa. 
D'una festa que no deixa ser privada i quasi il·legal, perquè il·legal?
Perquè la Constitució espanyola contempla que l'Estat és laic, que no pot afavorir a cap religió, culte ni creença respecte d'un altra. 
No fa falta explicar que si que existeix aquest afavoriment, i aquest no només és present a les visites d'aquest personatge anomenat Papa, si no que és present a moltes altres qüestions estatals (de finançament, de patrimoni, etc.). 
Un exemple és: En un Estat laic perquè apareix a la declaració de l'IRPF (la renda) una casella en la qual pots donar-li els teus diners a la "Iglesia"? Perquè no puc marcar una mateixa casella on pose: "Mezquita"?


Be, a Espanya hi ha gent i col·lectius que lluiten contra tot açò, com els organitzadors de la manifestació laica d'ahir: Associació d'Ateus i Lliure Pensadors de Madrid i Europa Laica. Així van acabar ahir després de protestar per una causa totalment democràtica (el Estat laic); linxats per la policia i criminalitzats als mitjos feixistes:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada