diumenge, 26 de febrer del 2012

29-F: VAGA D'ESTUDIANTS

29 de febrer 2012, 13h.
Mà d'Azorín, UA, Alacant.
En defensa de l'ensenyament públic i contra l'E2015 (Estratègia 2015, continuació de Bolonya). El 27 i 28 es muntarà al mateix lloc una acampada informativa on es realitzaran activitats preparatives.
Convoquen sindicats i plataformes estudiantils. 
Manifest:


DEFENSA LA UNIVERSITAT PÚBLICA!

El pròxim 29 de febrer, sindicats, assemblees i plataformes estudiantils de tot l’Estat convocaran manifestacions, vagues i acampades en defensa de la Universitat Pública i contra l’Estratègia 2015, continuació de Bolonya.

L’EU 2015 enforteix el paper de bancs i grans empreses en permetre’ls triar el rector i fer dependre la Universitat del finançament privat. Així mateix, suposa l’elitització de l’educació superior en crear un sistema d’universitats de prestigi (campus d’excel•lència) per a una minoria i universitats degradades per a la majoria.

Per tot això, la Plataforma d’Estudiants ha decidit organitzar una acampada informativa a la Mà d’Azorín els dies 27 i 28 de febrer, durant la qual realitzarem xarrades, videofòrums i altres activitats que culminaran el dia 29 amb una manifestació que recorrerà la Universitat exigint:

-La convocatòria d’un referèndum en la UA sobre l’Estratègia 2015.
-La congelació de les taxes i la seua reducció gradual fins arribar a la gratuïtat total de l’educació superior.
-La democratització de la Universitat, trencant la distinció entre professors i altres treballadors, dotant els estudiants d’una representació justa i promovent el control de les bases cap als seus representants.
-L’oferta de línies en valencià en tots els plans d’estudi.
-La compatibilització del treball i els estudis, eliminant l’assistència obligatòria i facilitant els canvis de torn.
-La reducció dels grups a un màxim de 40 alumnes per a impedir la massificació en les aules.
-El manteniment dels serveis (clubs socials, copisteries, etc.) sota control de la Universitat o dels seus treballadors, i no d’una empresa concessionària.
-El finançament de la Universitat exclusivament mitjançant diners públics.

PLANTA LA TEUA TENDA CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DE LA UNIVERSITAT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada