dimecres, 8 d’agost del 2012

FAENES ESTIUENQUES AL JARDÍ DEL MOLÍ

Iniciativa duta a terme pel Col·lectiu Saginosa:


"Tots els dimarts i els dijous de l’estiu, de huit fins que caiga el sol, estem pujant al Jardí del Molí de paper per a passar allà la vesprada, parlar de les iniciatives que portem en marxa el Col·lectiu Saginosa i fer el berenaret, ben a gust i en harmonia amb la natura, amb el patrimoni històric i amb la bona gent que pugem allí amb il·lusió i energia transformadora.


El projecte de rehabilitació que estem portant a terme al Jardí té tres fases:

la primera, de neteja de les fulles i branques seques i de la brossa que hi havia per allí, està ja quasi enllestida.
La segona fase consisteix en recuperar les construccions que hi havia al Jardí per tal de, en un futur proper, poder tornar a estendre la parra i l’hedrera, col·locar banquets i tauletes, recuperar la sèquia que regava tot el jardí i arreglar els murs que han sigut tombats.
La tercera fase que tenim plantejada per a este estiu seria tornar a portar l’aigua al Jardí.

Si ho aconseguim tindrem per fi un espai col·lectiu on la gent d’Ibi puga anar a passar l’estona en un entorn agradable. Així també tindrem un punt de trobada des del qual organitzar els projectes de reviscolament del poble, que al capdavall és l’objectiu primordial del Col·lectiu Saginosa i de la gent que participem en ell.

Vos esperem, porteu el berenaret, ferramentes de jardineria si en teniu, i sobretot moltes ganes de fer faena per al poble i molta il·lusió per a canviar el nostre xicotet món.

Salut, sagí i jardí."



De moment la feina va prou avançada, d'açò informen des del col·lectiu:

"S’ha acabat ja la primera fase de neteja de fulles i branques seques recuperant un banc, les escales que donen a la part de baix del jardí i el recinte que delimitava on estaven els pilars.

Ara s’està duent a terme la reconstrucció de pilars, col·locació de banquets per poder fer les assemblees i la neteja de la sèquia per poder, en un futur pròxim, canalitzar l’aigua.


També s’ha dut a terme, per part de la comissió de medi ambient, la neteja del nostra serra que envolta el molí elliminant alguns brots del cactus “Opuntia rosea” mes coneguda com cactus D’Arizona, en alguns punts de la serra, ja que és una espècie invasora."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada