dimecres, 29 d’agost del 2012

LA EDUCACIÓ PROHIBIDA

"La Educació prohibida" és una pel·lícula estrenada el passat 13 d'agost i tracta d'una educació centrada en el respecte, la llibertat i l'aprenentatge. 
Aquesta pel·lícula documental conta amb 90 entrevistes i 45 experiències a 8 països on es pretén qüestionar les lògiques de l'educació moderna així com la forma en que l'entenem.

La Pel·lícula conta amb llicències Copyleft i es pot difondre lliurement. També es pot descarregar a la seua pàgina web

Sinopsi:

"L'escola ha complert ja més de 200 anys d'existència i és àdhuc considerada la principal forma d'accés a l'educació. Avui dia, l'escola i l'educació són conceptes àmpliament discutits en fòrums acadèmics, polítiques públiques, institucions educatives, mitjans de comunicació i espais de la societat civil.Des del seu origen, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui es consideren majorment obsoletes i anacròniques. Diem que no acompanyen les necessitats del Segle XXI. El seu principal *falencia es troba en un disseny que no considera la naturalesa de l'aprenentatge, la llibertat d'elecció o la importància que tenen l'amor i els vincles humans en el desenvolupament individual i col·lectiu.

A partir d'aquestes reflexions crítiques han sorgit, al llarg dels anys, propostes i pràctiques que van pensar i pensen l'educació d'una forma diferent. “L'Educació Prohibida” és una pel·lícula documental que proposa recuperar moltes d'elles, explorar les seves idees i *visibilizar aquelles experiències que s'han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l'escola tradicional.

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares; un recorregut per 8 països d'Iberoamèrica passant per 45 experiències educatives no convencionals; més de 25.000 seguidors a les xarxes socials abans de la seva estrena i un total de 704 coproductors que van participar en el seu finançament col·lectiu, van convertir a “L'Educació Prohibida” en un fenomen únic. Un projecte totalment independent d'una magnitud inèdita, que adona de la necessitat latent del creixement i sorgiment de noves formes d'educació."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada