dijous, 22 de novembre del 2012

GRANJES DE FOIE GRAS: MALTRACTE ANIMAL

Igualtat Animal presenta el documental sobre la forma cruel en la qual es tracta a ànecs i oques per obtenir el foie gras, o paté d'ànec.

La investigació va ser feta a la granja de Teruel "Caracierzos" (la segona més gran de l'estat en producció de foie gras) on s'observa com els animals són alimentats a la força (perquè els cresca el fetge) mitjançant tubs que en ocasions els estripa l'esògaf. 
També es va obtenir imatges en l'escorxador "Collverd" en el qual s'observa com els ànecs i oques són sacrificats amb total crueltat vulnerant normes de benestar animal de la Unió Europea. 

Caracierzos proveix de foie gras a Collverd i també a Martiko, empresa navarra que acapara el 70% del sector i que ven la majoria de la producció a Mercadona, Eroski, Corte Inglés, Carrefour, Makro, Alcampo, establiments "gourmet" i restaurants de renom com el d'Arzak o Berasategui.

El documental autèntic podeu veure'l punxant ací: GranjasDeFoieGras.org, a la web hi han investigacions documentals d'altres granjes d'ànecs, porcs, etc.
El vídeo que ací posem és una mena de tràiler de l'autèntic. En tot cas, conèixer que els dos vídeos contenen imatges de patiment animal...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada