dilluns, 12 de novembre del 2012

NOVES MESURES ANTI-OBRERES APROVADES A GRÈCIA

Des de la traductora de contra-informació grega ens passen un document on expliquen quines són les noves mesures d'austeritat que l'estat va aprovar el passat 7 de novembre; unes mesures que representen una ofensiva del govern i les classes poderoses contra treballadors, pensionistes, aturats i tota la societat grega en general. 

Ací anem a citar els punts més importants, doncs després del que estem veient aquests últims dos anys, Grècia no és més que un assaig del que esta passant i el que passarà a l'estat espanyol, així que ens serveix per fer-nos una idea del que ens espera...
Ací teniu els punts aprovats per a desmantellar el sistema social, accentuar les desigualtats i condemnar als més pobres a la pobresa eterna:

1. Han desaparegut els convenis col·lectius. A partir de l'1 d'abril de 2013 el salari mínim el determinarà el Ministeri d'Empleu i no les negociacions entre treballadors i patronal.

2. Salaris i jornada de treball:
Si la patronal demostra que una empresa està en perill, els treballadors no poden negar-se a treballar dos hores més (10 hores), remunerades estes a un 20% més i no al 75% com l'any passat.
El Salari mínim és de 476€ nets, a 3€ l'hora.
Els menors de 25 anys poden ser contractats per 426€ al mes durant dos anys, augmentant el 3º en un 10%.
Bé, doncs s'aprovat que aquests mínims no es tocaran fins que l'atur no baixe del 10% (i actualment és del 25% i muntant).

3. Les pagues extraordinàries anuals per a treballadors i jubilats han segut eliminades tant per part del sector públic com del privat.

4. Jubilació:
Munta l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys.
La pensió serà del 64% i no del 80% com era l'any passat, però pitjor que això és la mesura que calcula la jubilació segons la mitja dels salaris de tota la vida laboral, i no dels 5 més alts dels últims 10 anys treballats.
Per a sol·licitar la pensió assistencial és necessari haver segut resident permanent a Grècia durant els últims 20 anys, mesura que està buscant clarament, l'exclusió dels immigrants.

5. Acomiadaments:
L'avís previ per acomiadar-se dels treballadors baixa de 1-6 mesos a 1-4.
Les reduccions dels acomiadament arriben al 50%.
Les indemnitzacions substitutives de l'avís previ també baixen.
Van a ser acomiadats 2000 funcionaris i s'aproba una mesura que dicta que si un funcionari comet una "falta disciplinaria" passa a cobrar un salari corresponent al 75% fins que estiga absolt. Les "faltes disciplinaries" són la "negativa a reconèixer la Constitució" i la "falta de devoció a la pàtria i al règim polític".

6. Subsidis:
Desapareix el subsidi de fins a 3400€ per a famílies nombroses. Ara es pot arribar a cobrar uns 180€ mensuals per a famílies de 4 fills.
El subsidi per a aturats baixa de 460 a 360€.
Desapareix el subsidi per matrimoni.

7. Agricultors:
El percentatge d'IVA que es torna als llauradors passa del 11% al 6%.
L'impost especial per a carburants munta a 66€/1000L. quan abans era de 21€/1000L. (A açò afegir-li la muntada dels carburants).
Anul·lades totes les pagues extraordinàries.

Document complet a: Verba-Volant (Contra-info des de Grècia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada