dijous, 20 de desembre del 2012

CAMPANYA PER LA RETIRADA DE LA DESPESA MILITAR DELS PGE

Ahir, el Grup Antimilitarista Tortuga va estar a la porta de la subdelegació del govern a Alacant per reclamar el fi de les despeses militars amb diners públics; per la retirada de la despesa militar dels pressupostos generals de l'estat, els quals seran aprovats hui al congrés.

L'acció va consistir en desplegar pancartes on es podia llegir "No necessitem cap exèrcit" o "0% ejército, 0% gasto militar". 

També es van repartir follets com el que pengem baix, on es comparaven les despeses en armament amb les xifres de les retallades, aquesta imatge anava acompanyada del següent text:


"Un any més uns pocs diputats decidiran des del parlament en què hem de gastar i en què no els diners dels nostres impostos. Evidentment, les 47 milions de persones restants que vivim a l’estat espanyol no tenim cap possibilitat de decidir al respecte.

Sembla que aquests pocs diputats consideren que és més important contar amb un exèrcit i unes destructives armes -les quals només poden causar mort i dolor- que difondre coneixement o guarir les nostres malalties. És per això que planegen reduir un 22% i un 17% els pressupostos dels ministeris de Sanitat i Educació respectivament, i solament un 6% el de Defensa.

Mentrestant, la major part de la despesa militar roman oculta en els pressupostos d’altres ministeris i genera 30.000 milions d’euros de deute, 1 de cada 3 euros que deu l’estat espanyol.

Per tot això demanem que es redueixi a zero la despesa militar a partir dels pròxims Pressupostos Generals. Seria un bon inici per a començar a decidir entre totes quin tipus de societat pretenem construir."

La convocatòria va transcorrer sense incidents llevat de les identificacions que es realitzaren baix una gran presència policial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada