dilluns, 3 de desembre del 2012

L'ALAMÍ, EXEMPLE EXITÓS DE LA CORRUPCIÓ DEL PP LOCAL

Notíca del diari "Escaparate" a 2 de desembre de 2012:
 
"El titular del jutjat d'Instrucció número 1 d'Ibi ha reobert la investigació per un presumpte delicte d'estafa, prevaricació i falsedat documental en les obres d'urbanització de l'Alamí, contra l'alcaldessa Mayte Parra, tècnics municipals, la urbanitzadora Generala i els directors de l'obra.

En l'acte, del 15 de novembre, el jutge admet a tràmit el recurs de reforma interposat pel veí José Gimeno, al que s'ha adherit, ara, el Ministeri Fiscal, després de les noves proves documentals aportades pel denunciant, entre elles un informe pericial tècnic i una fotos certificades amb un acta notarial.

El jutge assenyala que pot existir una presumpta apropiació “pels agents urbanitzadors o altres persones dels costos corresponents als treballs no efectuats” ja que només s'ha col·locat una placa de seguretat en les conduccions subterrànies de les línies d'alta i baixa tensió, en quatre sectors de l'Alamí, quan el projecte contempla que ha d'haver-hi quatre plaques. A més, no s'ha respectat la profunditat exigida per la normativa.
Es tracta, gens menys, que de nou quilòmetres de rases en les quals, segons el Gimeno “presumptament s'han apropiat del cost de materials de seguretat i dels treballs d'excavació, que els propietaris hem pagat i que els imputats no han instal·lat en la construcció”.
La presumpta estafa podria ascendir a més de cent mil euros.


El denunciant considera que ha existit també falsedat documental i prevaricació i acusa als tècnics municipals i els responsables polítics Mayte Parra i Miguel Ángel Agüera per haver “certificat i aprovat com realitzades” obres “pagades pels propietaris i que no s'han fet”.

El projecte de l'Alamí està embolicat en una gran polèmica des del mateix moment en què el PP va adjudicar el projecte a Generala en 2004, per tractar-se de l'empresa que va concórrer amb l'oferta econòmica més cara.
Enfront dels 18.762.137 euros que va pressupostar Generala, va haver-hi unes altres mercantils amb ofertes més econòmiques i, entre elles, la que van presentar els propietaris de sòl, agrupats en una AIE, l'import de la qual d'urbanització ascendia a 9.304.232 euros.

Han estat múltiples les demandes judicials interposades contra aquesta adjudicació, principalment dels amos de terrenys, amb sentències de divers signe, i fins a un demoledor informe del Síndic de Greuges en favor dels propietaris.

L'urbanització de l'Alamí abasta una zona de 380.000 metres quadrats i el projecte de Generala contemplava la construcció de fins a 1.100 habitatges. Així mateix, el PP va reservar una zona esportiva de 82.000 metres quadrats, on pretenia construir un pavelló esportiu i ara una pista d'atletisme.
No obstant això, des que van concloure les obres no s'ha posat ni un maó i la deterioració que està sofrint el mobiliari urbà, l'enllumenat, els jocs infantils i les zones verdes és cada vegada més alarmant."

A la imatge es mostra un caballó que s'ha obert per veure que, efectivament, l'altura de l'excavació no és tal i com el projecte contemplava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada