dijous, 21 de març del 2013

CENSURA DEL PP A BIAR DAVANT UNA XERRADA DE LA CUP

Notícia de Llibertat.cat a 20 de març:

"Aquest dissabte havia de tindre lloc a Biar (Alcoià) una xerrada sobre municipalisme que portava per títol "Gestió del municipal des de la Unitat Popular" per part del regidor de la CUP a Argentona (Maresme), Eudald Calvo. L'acte s'havia programat en una de les sales de la Casa de Cultura del poble, que és on se solen fer aquestes convocatòries.
És per això que l'organització de l'acte va demanar el pertinent permís a través de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Biar, que està en mans del PP. Tot i tindre tant el cartell com la convocatòria preparada, aquesta no s'ha pogut realitzar ja que des de la regidoria s'ha denegat el permís per utilitzar la sala, segons ha pogut saber Llibertat.cat. La regidoria al·lega que no es pot demanar un espai en la Casa de Cultura com a particular, si no que per demanar el permís cal demanar-ho des d'alguna de les associacions locals.

Val a dir que fa cosa de dos anys es va demanar un espai a la Casa de Cultura per a una xerrada sobre TV3, i tot i les reticències de la regidoria, aquesta es va acabar donant, tot i demanar-ho com a particular, cosa que aquesta vegada, no ha estat així. A més a més, la pròpia regidora va expressar els seus dubtes sobre el consentiment de la xerrada, i es va preguntar per quin seria el seu contingut, la providència geogràfica i ideològica del ponent i altres detalls que no influeixen en la tramitació del permís per utilitzar l'espai físic.

També es va preguntar per qui organitzava l'acte, i per si eixa opció política ja estava a Biar, referint-se a la CUP, i fins i tot, des de la Regidoria es va preguntar a la persona que feia la reserva de la sala sobre la seua presumpta pertinència a la CUP, com hem assenyalat, dades que per a res són necessàries en la tramitació del permís. És per això que tot fa indicar que l'acte s'ha vetat pel seu contingut polític tot fent servir un ressort legal per prohibir-la.

Es manté la convocatòria

L'organització de l'acte ha anunciat a Llibertat.cat la decisió de mantindre la convocatòria, malgrat que s'haurà de canviar el format. Finalment es realitzarà un sopar amb Eudald Calvo per parlar de municipalisme, tot i que es realitzarà en un espai privat. L'acte consistirà en un debat que s'ha convocat a les set de la vesprada del dissabte, i a continuació un sopar, que es realitzarà al mateix local que el debat, a Biar.
Aquelles persones interessades poden posar-se en contacte al correu biarenpositiu@gmail.com."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada